Budapestkake med myk nøttemarengs, krem og mandariner er kakefavoritten for mange. Med denne oppskriften kommer du garantert til å imponere noen du er glad i. Sprøyt gjerne sjokolade i form av hjerter for et ekstra romantisk preg!
Ingredienser
- Bunn:
- Hasselnøttmel eller 100 g blandede hasselnøtter 2 dl
- Sukker 1 dl
- Maisenna 3/4 dl
- Eggehviter 5
- Sitronsaft 1 ss
- Sukker 2 dl
- Fyll:
- Kremfløte 3 dl
- Hermetiske mandariner (ca. 200 g) 1 boks
- Topping:
- Mørk sjokolade 50 g
- Melis 1 ss
Trinn
1. Forvarm ovnen til 175 °C, og kle et stekebrett med bakepapir.
2. Bland hasselnøttmel, sukker og maisenna.
3. Visp eggehviter og sitronsaft til skum.
4. Tilsett sukkeret, litt og litt, og visp til en hvit og blank marengs.
5. Vend ned melblandingen med en slikkepott.
6. Legg røren i en sprøytepose og klipp et hull, ca. 1 cm. Sprøyt røren tett i strenger langs platens langside. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bre røren jevnt utover bakeplaten.
6a.
6b.
7. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til marengsen har fått farge. Åpne ovnen etter halve tiden for å slippe ut damp.
8. Flytt marengsen på bakepapiret over på en rist for avkjøling.
9. Pisk fløten til stiv krem.
10. La mandarinene renne godt av.
11. Vend marengsen på et nytt bakepapir og løsne papiret forsiktig.
12. Bred på kremen og strø over mandariner.
12.
13. Rull sammen til en fast rull og legg med skjøten ned.
14. Finhakk sjokoladen og smelt den i mikrobølgeovnen på lav temperatur i korte intervaller. Rør mellom hvert intervall. Hell i en sprøytepose.
15. Ringle sjokolade over rullen og sett den i kjøleskapet for å stivne.
15.
16. Dryss over melis. Sjokoladehjerter: Sprøyt sjokolade i hjerteformer på bakepapir og sett i kjøleskapet for å stivne.