Sprø rosenkål med parmesan og panko! Serveres med safran-aioli med smak av jul.
Ingredienser
- Fersk rosenkål 500 g
- Panko 0,5 dl
- Finrevet parmesan 0,75 dl + litt ekstra til topping
- Olivenolje 1 ss
- Smeltet smør 1 ss
- Granateple
- Salt og svart pepper
- Safran-aioli:
- Egg, romtemperert 1
- Hvitløksfedd 1 lite
- Hvitvinseddik 2 ts
- Safran 0,25 g
- Rapsolja 2,5 dl
- Salt og hvit pepper
Trinn
1. Rens rosenkålen ved å skjære av en liten del av stilken og fjerne det øverste bladet.
2. Del rosenkålen og bland med olivenolje, smeltet smør, salt og pepper.
3. Tilsett panko og finrevet parmesan. Bland godt, og avslutt med å dryppe på litt ekstra olivenolje.
4. Forvarm Crisp-pannen mikrobølgeovnen i 2 minutter.
5. Bruk håndtaket til å ta ut pannen. Legg rosenkålen på pannen, bruk en gaffel til å vende kuttesiden ned.
6. Tilbered på Dual Crisp i 12 minutter.
7. Tilsett et romtemperert egg, hvitvinseddik, safran, hvitløk, salt, og til slutt rapsolje i en smal høy beholder. Sett stavmikseren i bunnen, og begynn å blande mens du sakte trekker stavmikseren oppover. Smak til med salt og pepper.
8. Topp rosenkålene med finrevet parmesan og granateplefrø. Server med safran-aioli.