Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost
Appelsin- og ingefærbakte gulrøtter med sennepsdressing og revet Västerbotten-ost
Kopier lenken til utklippstavlen
Evnen
Lett
Forberedelse
25 Minutter
Matlagingstid
20 Minutter
Porsjoner
8 personer
Mer vegetarisk på julebordet? Denne fargesprakende retten med bakte gulrøtter, sennepsdressing og Västerbotten-ost er perfekt å servere på forskjellige typer bufféer.
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende
Ingredienser
Gulrøtter
500 g
Appelsin
1
Revet fersk ingefær
1 ss
Hakket persille
2 ss
Olivenolje og salt
Sennepsdressing:
Svensk sennep
2 ss
Eplecidereddik
2 ts
Nøytral olje
3 ss
Salt
Til servering:
Västerbotten-ost
100 g
Trinn
1.
Visp sammen sennep, eddik og en klype salt i en bolle. Tilsett deretter oljen sakte mens du visper.
2.
Sett ovnen på 250 °C varmluft.
3.
Skrell og skjær gulrøttene i biter på ca. 2 cm og legg dem i en ildfast form.
3.
4.
Finriv det ytterste skallet fra appelsinen og press over 2 ss juice. Ringle over litt olivenolje og salt, og bland sammen.
5.
Stek gulrøttene i ovnen i 15−20 minutter til de er al dente og har fått litt farge.
6.
La gulrøttene avkjøles litt før du blander inn persillen.
4.
5.
7.
Legg alt opp på et fat og ringle over dressingen. Avslutt med å rive over osten.