Har du brød som begynner å bli tørt og kjedelig? Gi det nytt liv og reduser matsvinn samtidig! Se vår ambassadør Mattias Larsson forvandle gammelt brød til lekre arme riddere med stekt eple, yoghurt og kardemomme.
![Arme riddere med stekt eple, yoghurt og kardemomme ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/abc0560c-9520-41bf-ac71-64ce98358614/jsind9/std/400x0/1d3704a2-french_toast-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingredienser
- Formloff eller annet hvitt brød 4 skiver
- Egg 1
- Sukker 1 ss
- Malt kanel 2 kryddermål
- Hvetemel ½ dl
- Melk 1 dl
- Smør
- Stekte epler
- Epler 2
- Smør 20 g
- Sukker 2 ss
- Til servering
- Matlagingsyoghurt 1 dl
- Malt kardemomme 1 ts
Trinn
1. Visp sammen egg og sukker. Visp inn mel, kanel og deretter melken. La røren trekke i ca. 5 minutter. I mellomtiden skjærer du brødskivene i to.
2. Dypp brødskivene i røren og stek dem gylne i smør på middels temperatur.
3. Ta kjernene ut av eplene og skjær i båter. Stek eplebåtene i smør og sukker på middels temperatur til de er lett karamelliserte.
4. Legg de arme ridderne på 4 tallerkener, topp med en klatt yoghurt og dryss over litt nykvernet kardemomme.