En klassiker på det franske kjøkken, som i denne oppskriften er fylt med den krydrede smaken av pistasj og en litt uventet, og frisk, smak av mango. Bavarois er en dessert som er lett å lage, men som likevel imponerer. Den ideelle desserten hvis du vil avslutte middagen med noe søtt.
![Bavarian-kake med pistasj og hvit sjokolade toppet med mangosaus ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/11ad5e4e-5469-4b8b-af39-94675ebbd5eb/jsind9/std/400x0/556e190e-pistachio_and_white_chocolate_bavarian_cake_topped_with_mango_sauce-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingredienser
- Melk 1/4 dl
- Fløte 2.5 dl
- Eggeplommer 3
- Sukker 150 g
- Pistasjnøtter, uten skall og skrelt 70 g
- Gelatinplater 12 g
- Hvit sjokolade 30 g
- 1 renset mango 300 g
- Sukker 100 g
Trinn
1. Start med å myke opp gelatinplatene i kaldt vann. Så blender du pistasjnøttene til pulver og hakker sjokoladen.
2. Etterpå blander du eggeplommer og sukker i en bolle, tilsett hakkede pistasjnøtter og hell i melk.
3. Hell blandingen i en gryte, sett den på middels varme og varm opp til 85 °C. Rør hele tiden.
4. Tilsett silt og presset gelatin, og rør til den er helt oppløst.
5. Hell blandingen i en bolle, tilsett hakket sjokolade, la avkjøles helt og vend inn pisket kremen. Hell i ramekins og sett i kjøleskapet i minst 2 timer
6. Topp kaken med mangosalsa
7. Sausen: Bland mango og sukker.