Fleggpagell er en lett fisk med mye smak. Den er hovedingrediens i mange typer kosthold, men det betyr ikke at den ikke er velsmakende. Prøv å heve smaken med litt appelsinskall og fennikelfrø, så får du en utsøkt hovedrett.
Ingredienser
- Fileter av fleggpagell 4
- Fennikel 2
- Hvitvin halvt glass
- Smør 30 g
- Appelsinskall i strimler 1
- Olje 1 ss
- Basilikum noen blader
- Fennikelfrø 1 ts
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Start med å pensle olivenolje på abborfiletene, dryss på fennikelfrø, halvparten av den hakkede basilikumen og noen små strimler appelsinskall, salt og pepper
2. Så renser du fennikelen og skjærer den i tynne strimler.
3. Sett en stekepanne på komfyren.
4. Tilsett smøret og la det smelte.
5. Tilsett fennikel, bryn i 2 min, tilsett salt, hell på hvitvin og la den fordampe
6. Sett fennikelen til side og legg fleggpagellfiletene i pannen. Bryn på begge sider, tilsett fennikelen og dryss over resten av basilikumen og appelsinskallet. Server umiddelbart