Mozzarella og pancetta, først søtt og mykt, så sprøtt og smakfullt. Den delikate kontrasten gjør innsiden av disse frityrstekte bitene til en deilige oppdagelse. Hva er den eneste feilen med denne forretten? Den ene fører til det andre.
Ingredienser
- 00 mel 300 g
- Bacon 80 g
- Ølgjær 8 g
- Salt 2 ts
- Sukker 1 ts
- Mozzarella 100 g
- Extra virgin olivenolje 3 ss
- Vann etter smak
- Peanøttolje
Trinn
1. Bland mel, smuldret gjær, salt, sukker og olje i en bolle. Tilsett nok vann til å lage en myk deig. Elt kraftig i 10 min på en melet overflate, og la deigen heve i 2 timer på et varmt og tørt sted.
2. Del deigen i 10 porsjoner, uten å elte den igjen. Lag raskt en ball av hver porsjon, legg litt mozzarella og finhakkede baconterninger i midten.
3. La deigballene hvile i 30 min ved romtemperatur. Sørg for at de er beskyttet mot trekk.
4. Sett en gryte med rikelig med peanøttolje på komfyren, og varm opp til 180°.
5. Frityrstek deigballene på ca. 180 grader til de er gyllenbrune, la renne av kjøkkenpapir og server rykende varme.