Frityrsteking og grillspyd er blant de mest fantasifulle tingene på et kjøkken. Denne oppskriften kombinerer begge deler, og på en sunn måte med en lett skorpe av griljermel som kombinerer sprø kylling med friske skiver av squash.
Ingredienser
- Kylling i tynne skiver 8
- Squash 3
- Griljermel etter smak
- Egg 2
- Basilikum, persille og merian noen blader
- Peanøttolje til steking etter smak
Trinn
1. Fjern tuppen av squashen. Vask og kutt den i tynne skiver med en mandolinkutter.
2. Skjær kyllingen i skiver med samme tykkelse som squashskivene
3. Legg kylling- og squashskivene lagvis.
4. Tilbered den aromatiske brødblandingen ved å blande griljermel, hakket basilikum, persille og merian.
5. Rull squashskivene for å lage rullader og stikk 3 rullader på hvert spyd.
6. Dypp spydene i pisket egg og deretter i griljermel. Pass på at griljermelet fester seg.
7. Finn frem en romslig gryte med høye kanter.
8. Hell en sjenerøs mengde peanøttolje og varm den opp til en temperatur på 180°.
9. Frityrstek spydene til de er gyllenbrune og serverer rykende varme.