Ingredienser
- Smør eller margarin 50 g
- Havregryn 25 g
- Mel 55 g
- Sukker 65 g
- Bakepulver 1 klype
- Fløte 1 ts
- Sirup 3-4 ss
- Bakepapir -
Trinn
1. Smelt smøret i en tildekket, mikrobølgesikker bolle ved 350 W i 1½-2 minutter. Når smøret er smeltet, tilsetter man de andre ingrediensene, og rører forsiktig til det blir en glatt deig.
2. Klipp ut tre sirkler fra en bakepapirrull, kontroller at de har samme diameter som crisp®-fatet. Plasser ett av disse arkene på crisp®-fatet, klart for den første bakeplaten med havregynskjeks.
3. Del kjeksblandingen inn i 3 like store emner. For hver porsjon ruller man blandingen til seks like store kuler. Plasser disse på bakepapirsirkelen, og trykk hver kule litt ned. Plasser crisp-fatet i mikrobølgeovnen, og stek med crisp®-funksjonen i 3-4 minutter, til de blir lysebrune på farge.
4. Fjern bakepapiret med kjeksen fra crisp®-fatet, og la dem kjøles ned på en flat overflate.
5. Tilbered den andre og tredje porsjonen med kjeks på samme måte, men redusere steketiden med 1 minutt.