Julens beste gløgg lager du selv! Se vår ambassadør Mattias Larsson lage en krydret og velsmakende gløgg raskt og enkelt på sin Whirlpool induksjonstopp.
Ingredienser
- Appelsin 1/2
- Ingefær 25 g
- Kardemommekjerner 2 ts
- Einebær 5 stk.
- Kryddernellik 5
- Kanelstang 1 stk
- Hvitt sukker 1 1/2 dl
- Rødvin 75 cl
Trinn
1. Vask appelsinen og skrell av det ytterste skallet. Skrell og kutt ingefæren i skiver.
2. Knus kardemomme, einebær, kanelstang og kryddernellik lett.
3. Legg alt i en kjele sammen med sukker og vin.
1a.
1b.
3.
3b.
4. Varm forsiktig opp under omrøring til temperaturen er 60 °C.
5. Hell gløggen over i en mugge, krukke eller bolle. La avkjøles og dekk det deretter til med plast. La gløggen stå i kjøleskap over natten.
6. Sil bort krydderet, og varm opp gløggen på nytt før servering.
6a.
6b.