Bare navnet på denne oppskriften fremkaller gourmetfølelsen, og det smaker like godt som det ser ut. Den er perfekt som en av hovedrettene i en viktig middag, spesielt hvis du vil ha valuta for pengene.
Ingredienser
- Kyllingbryst 1
- Appelsin 1
- Teggiasche eller mørke konserverte oliven i olje 2 ss
- Cherrytomater 1 kvist
- Hvitvin halvt glass
- Merian 1 kvist
- Salvie noen blader
- Timian noen kvister
- Hvitløk 1 fedd
- Extra virgin olivenolje etter smak
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Start med å marinere kyllingen noen timer i hvitvin, appelsinskall, halvparten av urtene og en spiseskje olje.
2. Så tilsetter du en spiseskje ekstra virgin olivenolje i en stekepanne og tilsetter salvie, merian og timian (spar litt til senere) og hvitløksfedd. Stek i et par minutter før du legger på de to halve kyllingene som du har tatt ut av marinaden.
3. Brun på begge sider, tilsett appelsinjuice og oliven, og fortsett å steke i ca. 30 min, med lokk.
4. Tilsett kirsebærtomater i båter og resten av urtene og stek over middels varme i ca. 5 min.