Ingredienser
- Fersk appelsinjuice 2-3 ts
- Frisk saft av sitron 1 ts
- Appelsinskall ½ ts
- Olivenolje 6 ts
- Bunt gressløk ½
- Hvit asparges 300 g
- Grønn asparges 250 g
- Rød chilipepper 1 liten
- Laksefileter 2 (200 g hver)
- Salt og pepper -
Trinn
1. Bland sammen appelsinjuice, sitronsaft og revet appelsinskall med en klype salt og pepper. Visp inn olivenoljen. Finhakk gressløk og tilsett til blandingen. Dekk til og la vinaigretten få stå i 1 time ved romtemperatur.
2. I mellomtiden vasker du aspargesen, skreller av den litt treaktige ytre, nedre delen, og kutter av enden. Bruke en aspargesskreller til å skjære tynne skiver av aspargesen. Bland med 2 ss av vinaigretten, og krydre med salt og pepper. Ta ut kjernen av chilipepperen, og skjær i tynne strimler. Tilsett til aspargesen og overfør blandingen til et egnet kokekar.
3. Krydre laksefiletene med salt og pepper. Plasser disse på aspargesblandingen på fatet, med den flate siden ned. Dekk til og kok i mikrobølgeovnen ved 650 W i 10-12 minutter. Laksen bør ha fått opak farge i midten når den er ferdig kokt. Drypp resten av vinaigretten over retten, og server.