Gourmetversjonen av en klassisk mattrett med kombinasjon av butterdeig og krem, servert i deilige små porsjoner og pyntet med blomster og friske bringebær.
Ingredienser
- Butterdeig 150 g
- Eggeplommer 4
- Maisenna 30 g
- Melis 60 g
- Melis 2 ss
- Bringebær 50 g
- Vaniljestang 1
- Melk 200 ml
- Sitron 44563
Trinn
1. Pisk eggeplommene og sukkeret i en bolle til det er glatt og skummende.
2. Tilsett maisenna og bland godt.
3. Tilsett melk, vaniljestang og sitronskall og bland godt til du får en jevn blanding.
4. Dekk bollen med plastfolie (egnet for mikrobølgeovn) og sett inn i mikrobølgeovnen. Still inn ovnen på 750 W i 2 min for 2 porsjoner, 4 min for 4 porsjoner.
5. I mellomtiden ruller du ut butterdeigen og kutter i rektangler som er omtrent en fingerbredde brede.
6. Plasser rektanglene på den spesielle Crisp-platen og dryss over melis.
7. Sett Crisp-platen i mikrobølgeovnen, velg Crisp og still inn tilberedningstiden til 11 min.
8. Når butterdeigen er stekt, setter du sammen kaken ved å legge butterdeig og krem lagvis på fatet. Så pynter du med bringebær og dekker med små spiselige blomster.