En moderne, deilig dampet fiskesuppe servert med en velsmakende kald krem. En rett med mange forskjellige smaker, men som likevel er behagelig lett og velbalansert.
Ingredienser
- Store reker 4
- Renset blekksprut 50 g
- Fersk tunfisk 50 g
- Havabborfilet 200 g
- Blåskjell 200 g
- Muslinger 200 g
- Basilikum 2 blader
- Merian 2 blader
- Plommetomater 200 g
- Pinjekjerner 1 ss
- Rosepepper 1 ss
- Extra virgin olivenolje 3 ss
- Hvit pepper en klype
Trinn
1. Kutt kirsebærtomatene i to og legg dem i en bolle med pinjekjerner, olje, basilikum, salt og pepper. Blend og sett til side.
2. Finhakk tunfisken med en kniv for å få en tartar og sett til side.
3. Fyll bunnen av dampkokeren med vann opp til det angitte nivået. Tilsett resten av basilikumen, merian og rosepepper, og legg i den dype kurven.
4. Legg blåskjell og muslinger i kurven, dekk til med mellominnsatsen, tilsett vann opp til det angitte nivået og sett inn den nest laveste kurven.
5. Legg fisken i kurven og sett på lokket til dampkokeren.
6. Hell kremede tomater på tallerkenene og legg på den dampede fisken.
7. Tilsett sjømaten uten skall, og pynt med urter blandet i olje og spiselige blomster i kontrastfarger.