Visste du at du både kan bake og lage mat i Whirlpools mikrobølgeovner med Crisp-funksjon? Prøv vår oppskrift på saftig myk pepperkake med tyttebær og glasur – ferdig på mindre enn 10 minutter!
Ingredienser
- Yoghurt, ca. 10 % fettinnhold 3 dl
- Egg 3
- Rapsolje 1½ dl
- Tyttebærsyltetøy 1 dl
- Mel 4½ dl
- Sukker 2 dl
- Bakepulver 2 ts
- Natron ½ ts
- Kanel 2 ts
- Ingefær, malt 1 ts
- Kardemomme, malt 1 ts
- Kryddernellik, malt ½ ts
- Salt 1 klype
Trinn
1. Smør formen med smør.
2. Visp yoghurt, egg og olje til en jevn blanding.
3. Bland hvetemel, sukker, bakepulver, natron og krydder. Tilsett og visp til en glatt røre.
4. Rør inn tyttebærsyltetøyet.
5. Forvarm Crisp-formen ved å sette den inn i mikrobølgeovnen, trykk på “Crisp”, still inn tiden til 2 minutter og trykk på “Jet Start”.
6. Hell røren i formen og bank formen mot bordet slik at eventuelle luftbobler forsvinner.
7. Sett formen inn i mikrobølgeovnen, trykk på "Crisp" og deretter på "Jet Start", og kjør med full effekt i 5 minutter til å begynne med. Sjekk kaken, og fortsett med korte intervaller til kaken er helt stivnet og kakestikken kommer ut tørr, det tar opptil 9 minutter totalt. Vær forsiktig når du tar Crisp-formen ut av mikrobølgeovnen, den blir veldig varm. Bruk det medfølgende håndtaket.
8. La kaken avkjøles litt i formen, og rist den så forsiktig løs fra kantene på formen.
9. Snu kaken på en rist, og la avkjøles helt under formen.
7a.
7b.
10. Glasur: Visp sammen melis og vann til du får en fin konsistens. Hell glasuren på kaken og pynt med tyttebær. Sett i kjøleskapet slik at den stivner litt.
10.