Ingredienser
- Fiskefilet eller fiskeskiver 500-600 g
- Poteter 1-1,2 kg
- Vann 100 ml
- Salt en klype
- Pepper en klype
- Løk i tynne skiver 1
- Finhakket fedd hvitløk 1
- En bunt persille, finhakket 1
- Olje 5 ss
Trinn
1. Skrell potetene, og skjær dem i skiver eller terninger. Vask og tørk deretter fisken.
2. Dander potetene i et mikrobølgesikkert kokekar Tilsett vann, og dekk til og kok i mikrobølgeovnen i 8-10 minutter ved 750 W. Rør rundt i løpet av koketiden.
3. Når potetene er nesten kokt, hell dem i en sil og la vannet renne av overflødig vann.
4. Smør et mikrobølgesikkert fat, og fordel halvparten av potetene på bunnen av det. Krydre med salt og pepper. Deretter legger du på et lag med løk, hvitløk og persille, før du legger et lag med fisk øverst. Dekk dette med resten av potetene. Krydre og dryss litt olivenolje over.
5. Plasser fatet på det roterende brettet, og stek med grillfunksjonen på 350 W, i 18-20 minutter. Server når fisken er helt kokt.