Når vi snakker om vaniljekremer er den første typen vi tenker på panna cotta, en dessert fra Piemonte, som nå er kjent i hele verden. Men den har fortsatt evnen til å imponere som dessert: En teskje frysetørret kaffe er nok til å skape en deilig versjon.

Ingredienser
- Kremfløte 1/2 L
- Sukker 80 g
- Frysetørret kaffe 1 ss
- Gelatinplater 10 g
- Hel kardemomme 2
- Vanilje 1 stang
- Vaffelkjeks
Trinn
1.
Start med å myke opp gelatinplater i kaldt vann.
2.
Så setter du stekepannen på komfyren
3.
Hell fløten i gryten sammen med sukker, hel kardemomme og vaniljebønner delt i to.
4.
Kok opp.
5.
Tilsett avsilt og klemt gelatin og frysetørret kaffe
6.
Sil blandingen ned i formene og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 2 timer.
7.
Server kaken dekorert med vaffelkjeks.