Egg, poteter, ost, griljermel. Selv om kroketter ofte serveres som forrett, inneholder de alle nødvendige ingrediensene til å kunne være hovedrett. Og hvis de er smaksatte med urter, blir de garantert en suksess.
Ingredienser
- Kokte poteter 500 g
- Griljermel 150 g
- Parmesanost 60 g
- Mel 50 g
- Egg 2
- Salvie noen blader
- Timian noen kvister
- Salt noen kvister
- Salt og pepper etter smak
- Peanøttolje nok til frityrsteking
Trinn
1. Start med å mose potetene mens de fremdeles er varme.
2. La avkjøles og tilsett mel, halvparten av griljermelet, timian, salt og finhakkede salvieblader, et egg, salt, pepper og parmesanost, og miks til blandingen er glatt.
3. Så tar du en håndfull potetdeig med fuktige hender og former den til en sylinder. Rull i pisket egg og deretter i griljermel. Sørg for at blandingen fester seg godt til krokettene.
4. Finn frem en romslig gryte med rikelig med peanøttolje.
5. Stek på ca 180° til de er helt gylne. La renne av på tørkepapir og server varme!