Cocottine er små gryter inspirert av den franske cocotte. Denne typen matlaging gjør det mulig å holde konstant temperatur og få jevn fordeling av varmen som forbedrer smaken av egg, sopp og squash.
![Ramekins med egg, sopp og squash ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/69dde97a-1fce-43b5-b695-c35a33534ffa/jsind9/std/400x0/530b0fe6-ramekins_with_eggs_mushrooms_and_zucchini-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingredienser
- Egg 4
- Sopp 300 g
- Liten squash 2
- Sjalottløk 1
- Persille og basilikum noen blader
- Emmental-ost 4 skiver
- Extra virgin olivenolje 2 ss
- Smør 30 g
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Rengjør og skjær sopp, skjær squashen i små terninger og skrell og hakk vårløken.
2. Varm opp litt extra virgin olivenolje i en stekepanne, tilsett vårløken og la den svette. Tilsett sopp og squash, og stek på høy varme i et par minutter til den blir gyllen. Krydre med salt og pepper, fjern fra varmen og dryss over urtene.
3. Fordel grønnsakene i de små smurte formene, tilsett Emmental-osten kuttet i små biter og et egg til hver form.
4. Tilbered på komfyren på høy temperatur i 8−10 min.
5. Server varm i gryten.