Cocottine er små gryter inspirert av den franske cocotte. Denne typen matlaging gjør det mulig å holde konstant temperatur og få jevn fordeling av varmen som forbedrer smaken av egg, sopp og squash.
Ingredienser
- Egg 4
- Sopp 300 g
- Liten squash 2
- Sjalottløk 1
- Persille og basilikum noen blader
- Emmental-ost 4 skiver
- Extra virgin olivenolje 2 ss
- Smør 30 g
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Rengjør og skjær sopp, skjær squashen i små terninger og skrell og hakk vårløken.
2. Varm opp litt extra virgin olivenolje i en stekepanne, tilsett vårløken og la den svette. Tilsett sopp og squash, og stek på høy varme i et par minutter til den blir gyllen. Krydre med salt og pepper, fjern fra varmen og dryss over urtene.
3. Fordel grønnsakene i de små smurte formene, tilsett Emmental-osten kuttet i små biter og et egg til hver form.
4. Tilbered på komfyren på høy temperatur i 8−10 min.
5. Server varm i gryten.