Kom i skikkelig julestemning med Mattias Larsson og Cecilia Hagerling Larssons kjempegode svenske riskrem, Ris à la Malta.
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende
Ingredienser
Rundkornet ris
1 ½ dl
Vann
3 dl
Salt
1 ½ krm
Kanelstang
1 liten
Melk
ca 4 dl
Kremfløte
2 ½ dl
Melis
2 ss
Mandarin
1
Til servering:
Mandariner
4
Grovmalt kardemomme
Trinn
1.
Bland ris, vann, salt og kanelstang i en gryte. Kok opp på middels varme, og senk deretter varmen slik at grøten småkoker.
2.
La risen koke i ca. 10 minutter før du tilsetter 3 dl melk.
3.
La grøten fortsette å småkoke i ca. 30 minutter til riskornene er myke med lett tyggemotstand. Rør forsiktig om med ca. 5 minutters mellomrom. Hvis grøten føles for tykk, sped på med litt mer melk.
3.
4.
Kjøl ned grøten.
5.
I mellomtiden blander du kremfløte, melis og saften av en mandarin i en bolle. Visp til kremen er lettpisket.
6.
Bland den lettpiskede kremen med den kalde grøten.
7.
Legg opp din ”Ris à la Malta” i en stor serveringsskål eller flere porsjonsskåler.
8.
Skjær skallet av mandarinene, og kutt dem i terninger.
9.
Topp din ”Ris à la Malta” med mandarinene og litt grovmalt kardemomme.