Rum Baba er en fristende dessert. Myk nok til å bli saftig etter dynking i aromatisk sirup, som er nøkkelen til denne oppskriften.
Ingredienser
- Mel 125 g
- Smør 50 g
- Egg 2
- Eggeplommer 1
- Melk 15 ml
- Melis 15 g
- Ølgjær 15 g
- Salt en klype
- Basilikum 30 g
- Mynte 30 g
- Vann 500 ml
- Rørsukker 250 g
- Sitron 1
- Rom 250 ml
- Timian 15 g
Trinn
1. Legg mel og gjær i kjøkkenmaskinbollen, og bland kort.
2. Bland melk, egg og eggeplomme i en bolle, rør godt.
3. Tilsett sukker og salt, og fortsette å røre.
4. Hell eggeblandingen inn i melet og elt i kjøkkenmaskinen.
5. Tilsett romtemperert smør, og rør det inn i deigen.
6. Legg røren over i en sprøytepose og hell i smurte former. Fyll opp til 1 cm under kanten.
7. La heve i en halv time på et varmt sted eller i ovnen ved å velge heveinnstillingen til 30 °C.
8. I mellomtiden lager du sirup i den nedre kurven av dampkokeren ved å tilsette litt vann, som er varmet på 750 W i 4 min, 250 g sukker, rom, basilikum, mynte, timian og sitronskall. La det trekke og dekk til med lokket.
9. Når de har hevet, plasser du formene med deig på en keramisk plate som passer til baking.
10. Sett platen med formene inn i mikrobølgeovnen, velg varmluft og still inn temperaturen til 180 °C i 20 min.
11. Når dine rombabas er ferdige, tar du dem ut av formen og dynker dem i sirup.
12. Når de har absorbert sirupen, legger du dem på tallerkener og pynter med spiselige blomster i lyse farger.