Med denne oppskriften har du god tid, selv om du er ute i siste liten og har få ingredienser, og du får en deilig hovedrett på bordet, spesielt hvis du bruker den milde smaken av purre.
Ingredienser
- Svinefilet 400 g
- Renset purre, blanchert i vann 200 g
- Bacon 80 g
- Rosmarin og salvie noen kvister
- Extra virgin olivenolje 1 ss
- Hvitvin 2 dl
- Hvitløk 1 fedd
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Start med å skjære mørbraden i skiver. Fjern eventuelt fett. Så hakker du noen rosmarin- og salvieblader.
2. Klapp hver skive litt, tilsett salt og pepper, dryss over hakkede urter, legg et stykke purre i midten og rull.
3. Pakk hver rull inn i et stykke bacon og stikk inn en tannpirker som feste.
4. Så setter du stekepannen på komfyren.
5. Tilsett lett knust hvitløk, noen blader salvie og rosmarin og varm opp.
6. Legg på rulladene og bryn dem godt på alle sider. Krydre med salt og pepper.
7. Tilsett hvitvin, og la halvparten fordampe. Hell på litt vann og fortsett å koke i 10 min med lokket på. Serveres varme.