Safrankladdkake med kardemommekrem

  • Kopier lenken til utklippstavlen
Safrankladdkake med kardemommekrem main image
Relaterad produkt:
Whirlpool mikrobølgeovn: perfekt, rask og jevn tilberedning av rettene dine
Finn ut mer
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
6 Minutter
Porsjoner
12 personer
I denne oppskriften kombineres to av våre favoritter: safran og kladdkake. Og det beste av alt er at kaken er ferdig på 10 minutter, og du steker den i mikrobølgeovnen! Vår ambassadør Mattias Larsson baker en saftig safrankladdkake som passer perfekt til adventskaffen eller som en deilig dessert i julen.
Safrankladdkake med kardemommekrem ingredients
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende

Ingredienser

  • Smør 185 g
  • Safran ½ g
  • Hvit sjokolade 300 g
  • Egg 5
  • Strøsukker 1 ½ dl
  • Hvetemel 3 ¾ dl
  • Salt 1 kryddermål
  • Mandelflak 1 dl
  • Smør og griljermel
  • Kremfløte 2−3 dl
  • Malte kardemommefrø 2 ts

Trinn

1. Kok opp smør og safran i en kjele.
2. Hakk den hvite sjokoladen og legg ned i smøret. Rør til sjokoladen er smeltet.
3. Visp egg og sukker i en bolle. Bland safransmøret inn i eggeblandingen, og rør deretter inn mel og salt.
3. Safrankladdkake med kardemommekrem - step3
4. Smør en crisp-panne, ca. 30 cm i diameter, og dryss i griljermelet.
5. Hell røren i formen. Dryss over mandelflak. Crisp kaken på mikrobølgeovnens crisp-funksjon i 6 minutter.
6. Pisk kremen lett med kardemomme. Server kremen til den nybakte kaken.
5. Safrankladdkake med kardemommekrem - step5
6. Safrankladdkake med kardemommekrem - step6
Whirlpool mikrobølgeovn: perfekt, rask og jevn tilberedning av rettene dine

Relaterad produkt:

Whirlpool mikrobølgeovn: perfekt, rask og jevn tilberedning av rettene dine

Vi tilbyr et bredt utvalg av innebygde eller frittstående mikrobølgeovner for matlaging, grilling, steking... og tilberedning av rettene dine med perfekte tilberedningsresultater på rekordtid!
Relaterte oppskrifter