Lag julegodteriet i mikrobølgeovnen! Sjokoladeknekk er et enkelt godteri som kan varieres i det uendelige. Vi brukte både mørk og hvit sjokolade og toppet med tørket aprikos, hasselnøtter og mandler.
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende
Ingredienser
Mørk sjokolade
200 g
Hvit sjokolade
100 g
Smør
5 g
Topping
Ulike nøtter, tørket frukt, drops, osv
Trinn
1.
Grovhakk den mørke sjokoladen og legg i en bolle som tåler mikrobølgeovn sammen med smøret.
2.
Kjør på lav temperatur i mikrobølgeovnen i korte intervaller, rør mellom hver gang, til du får en jevn sjokoladekrem.
3.
Gjenta med den hvite sjokoladen.
1.
3.
4.
Grovhakk toppingen.
5.
Legg et bakepapir på et brett, ca. 20 x 20 cm.
6.
Hell den mørke sjokoladen på brettet og glatt den ut. Ringle den hvite sjokoladen på toppen.
5.
6.
7.
Dryss over topping og sett i kjøleskapet for å stivne.
8.
Skjær eller knekk sjokoladen i mindre biter. Oppbevar sjokoladen i kjøleskapet.