En hovedrett som er rask å tilberede. Kan gjerne oppbevares i kjøleskapet og serveres lunken, og det er kombinasjonen av sukker og eddik som både gir den deilige søt-sure smaken og bidrar til at maten holder lenger.
![Søt-sur squash med pinjekjerner, mynte og tørkede tomater ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/f0918bc6-7d0a-42fc-975c-ff66ef96fad6/jsind9/std/400x0/e8d5175f-sweet_and_sour_zucchini_with_pine_nuts_mint_and_dried_tomatoes-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Ingredienser
- Middelstor squash 6
- Tørkede tomater 6
- Pinjekjerner 50 g
- Mynte noen blader
- Smør 1 klikk
- Extra virgin olivenolje 2 ss
- Salt og pepper etter smak
- Vineddik Half glass
- Sukker 2 ss
Trinn
1. Fjern spissene fra squashen, vask og kutt i pinner.
2. Slå på kokeplaten, og sett på en stor stekepanne.
3. Tilsett smør, olivenolje, hvitløksfedd og halvparten av mynten hakket med kniv. Kok i noen minutter, og tilsett pinjekjerner og squash.
4. Kok på middels varme uten lokk i 20 min. Rør ofte. Tilsett salt og pepper og tørkede tomater i terninger.
5. Bland sukker og eddik, og hell over squashen. La blandingen fordampe og fortsett å koke i 10 min til. Salt etter behov, og server varmt.