En hovedrett som er rask å tilberede. Kan gjerne oppbevares i kjøleskapet og serveres lunken, og det er kombinasjonen av sukker og eddik som både gir den deilige søt-sure smaken og bidrar til at maten holder lenger.
Ingredienser
- Middelstor squash 6
- Tørkede tomater 6
- Pinjekjerner 50 g
- Mynte noen blader
- Smør 1 klikk
- Extra virgin olivenolje 2 ss
- Salt og pepper etter smak
- Vineddik Half glass
- Sukker 2 ss
Trinn
1. Fjern spissene fra squashen, vask og kutt i pinner.
2. Slå på kokeplaten, og sett på en stor stekepanne.
3. Tilsett smør, olivenolje, hvitløksfedd og halvparten av mynten hakket med kniv. Kok i noen minutter, og tilsett pinjekjerner og squash.
4. Kok på middels varme uten lokk i 20 min. Rør ofte. Tilsett salt og pepper og tørkede tomater i terninger.
5. Bland sukker og eddik, og hell over squashen. La blandingen fordampe og fortsett å koke i 10 min til. Salt etter behov, og server varmt.