Sopprisottoen er en viktig rett i det italienske kjøkkenet og en klassiker i om vinteren. Selv de tradisjonsbundne kommer også til å like denne tolkningen: Smaken av kantarell kombineres med den milde smaken av purre og knasende sprøtt bacon.
Ingredienser
- Superfin ris 300 g
- Sopp 200 g
- Purre 2
- Bacon 30 g
- Extra virgin olivenolje 2 ss
- Smør 30 g
- Hvitvin 1 glass
- Buljong 1L
- Revet Grana-ost 3 ss
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Rens purren, fjern røtter, ytterblader og de hardeste grønne delene, før du vasker og skiver.
2. Rens soppen og skjær den i skiver. Skjær baconet i strimler.
3. Varm opp kraften i en gryte.
4. Sett en stekepanne på komfyren, tilsett til olje, bacon, purre og sopp, og bryn alle ingrediensene.
5. Tilsett ris og sauter i 1−2 min, rør med en treskje. Hell over hvitvinen, og la den fordampe på høy varme.
6. Tilsett den varme buljongen litt etter litt og fortsett å koke risen i 15−18 min, rør av og til.
7. Ta av risottoen fra varmen mens den fortsatt er myk og al dente, tilsett smørterninger og revet Grana-ost og bland forsiktig. La hvile en stund og server varm.