Hva med en julete toast med kremet sopp, syltet rødløk og sprø grønnkål? Det har vår ambassadør Mattias Larsson laget på sin Whirlpool induksjonsplatetopp med fleksible soner.
Ingredienser
- Hvitt surdeigsbrød 4 skiver
- Valgfri sopp ca. 300 g (soppens vekt kan variere mye avhengig av om den er tørr eller våt)
- Gul løk ½
- Hvitløksfedd 1 lite
- Hvetemel 1 ts
- Kremfløte 2 dl
- Olivenolje, smør, salt og svart pepper
- Sprø grønnkål:
- Grønnkål 50 g
- Olivenolje og salt
- Til servering:
- Syltet rødløk
Trinn
1. Sett ovnen på 150 °C varmluft.
2. Riv biter av grønnkålbladene fra stilken, legg dem på et stekebrett og bland med olivenolje og salt.
3. Ovnsbak i ca. 20 minutter til de er helt sprø.
4. Rens soppen og kutt i ønsket størrelse. Finhakk løk og hvitløk.
5. Varm opp en stekepanne til middels temperatur. Stek soppen i olje til den har fått en fin gyllen farge.
6. Tilsett en klatt smør, samt løk og hvitløk og stek i ca. 1 minutt til.
4.
5.
7. Dryss over hvetemelet, og rør rundt. Hell i fløten og kok i ca. 2 minutter til det begynner tykne. Smak til med salt og pepper.
8. Del brødene i to og stek dem på middels temperatur i rikelig med olivenolje et par minutter på hver side til de er pent gylne.
9. Legg opp brødet på 4 tallerkener, legg på sopp og topp med syltet rødløk og sprø grønnkål.
7.
9.