Kalkunkjøtt er en av de letteste kjøttypene, og fordi det er så delikat er det viktig å velge riktige ingredienser når det gjelder tilbehør. Med denne kombinasjonen av sitron, spinat og valnøtter, får du garantert en velsmakende og saftig stek.
Ingredienser
- Skjær kalkunen i sommerfuglform 1
- Bacon 150 g
- Ostesticks av Edamer eller lignende 70 g
- Spinat, kokt og godt avsilt 500 g
- Skall av to sitroner
- Valnøtter 100 g
- Salvie og rosmarin etter smak
- Hvitvin halvt glass
- Hvitløk 1 fedd
- Salt og pepper etter smak
Trinn
1. Start med å drysse salt og pepper på innsiden av kalkunen.
2. Så fyller du den med spinat, hakkede nøtter, revet sitron og Edamerost.
3. Deretter ruller du brystet, rundt seg selv, pakker det inn i bacon og fester med stekesnor.
4. Sett en romslig gryte med høye kanter på komfyren.
5. Hell i ekstra virgin olivenolje, tilsett hvitløksfedd, salvie og rosmarin.
6. La ingrediensene blande seg godt på middels varme, og legg deretter brystet på den smakfulle blandingen.
7. Bryn kjøttet på alle sider, hell over vin og la dampe, før du tilsetter salt, pepper og dekker til.
8. Kok på middels varme i ca. 50 min. Ta av lokken de siste 10 min.