Japansk tradisjon og italiensk kjøkken kombineres i tempuraen, det tørre belegget med japansk opprinnelse. Denne tolkningen beriker begge disse gastronomiske kulturene: Reker kombinert med squashblomster og det spesielle tempuralaget.
Ingredienser
- Rekehaler 12
- Squashblomster 12
- Egg 1 eggeplomme
- 00 mel 80 g
- Vann 80 g
- Isbiter etter smak
- Peanøttolje til frityrsteking
- Salt etter smak
Trinn
1. Start med å piske eggeplommen. Tilsett vann og melk vekselsvis til røren er glatt.
2. Sett røren i kjøleskap i minst en halv time.
3. Deretter skyller og skreller du rekene. Vask gresskarblomstene, fjern stilken og pakk dem rundt rekehalene, stikk et langt grillspyd i tre gjennom slik at det holder.
4. Finn frem en gryte, tilsett peanøttolje og varm opp til (180°).
5. Tilsett isbiter til røren, dypp rekene og legg dem i varm olje, noen få om gangen. Stek rekene til de er gylne.
6. La renne av på absorberende kjøkkenpapir og server med soyasaus.