Varm rødkålsalat med appelsin, valnøtter og blåmuggost
Varm rødkålsalat med appelsin, valnøtter og blåmuggost
Kopier lenken til utklippstavlen
Evnen
Lett
Forberedelse
10 Minutter
Matlagingstid
10 Minutter
Porsjoner
8 personer
Med denne vakre og friske salaten på årets julebord, kommer du garantert til å imponere gjestene. Prøv vår ambassadør Mattias Larssons oppskrift på julete, varm rødkålsalat toppet med appelsin, valnøtter og blåmuggost.
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende
Ingredienser
Appelsiner
2
Rødkål
650 g
Eplesidereddik
¾ dl
Honning
2 ss
Blåmuggost
150 g
Valnøtter
1 dl
Hakket persille
2 ss
Olivenolje og salt
Trinn
1.
Finriv det ytterste skallet fra appelsinene og skjær ut appelsinfileter.
2.
Strimle rødkålen.
3.
Varm en stekepanne til middels temperatur. Fres rødkålen i et par minutter og hell deretter i eddik, honning, appelsinskall og en klype salt. La småkoke i et par minutter og legg deretter rødkålsalaten i en bolle.
3.
4.
Topp med appelsinfiletene, knus og dryss over valnøttene.
5.
Avslutt med å smuldre over blåmuggost og dryss over litt persille.
Tips! Rødkålsalaten passer også veldig godt til stekt kalkun eller kylling.