Ratatouille er et tilbehør fra det franske kjøkken, og ligner veldig på italiensk Caponata. Retten har deilig smak av stuede grønnsaker som gjør den til det perfekte tilbehøret til hovedretter.
Ingredienser
- Squash 3
- Gulrot 3
- Poteter 2
- Mellomstor aubergine 1
- Pepper 1
- Hvitløk 1 fedd
- Laubærblad 3 blader
- Paprika etter smak
- Karri en klype
- Extra virgin olivenolje etter smak
- Salt etter smak
Trinn
1. Start med å skrelle gulrøtter og poteter og vask de andre grønnsakene.
2. Så kutter du squash, poteter og aubergine i terninger og skjærer gulrøttene i skiver og kutter paprikaen i små firkanter.
3. Sett en stor stekepanne på komfyren.
4. Tilsett noen spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, hvitløk, laurbær, paprika og karripulver, og la smakene blande seg.
5. Tilsett poteter og paprika, og stek i ca. 10 min.
6. Så tilsetter du gulrøtter, squash og aubergine, og steker i ca. 40 min.
7. Serveres rykende varm.