Elting er en skikkelig stressdemper, det får oss til å slappe av og bringer oss tilbake til en friskhet som er bra for vår velvære... og garanterer utmerkede resultater på kjøkkenet.
Vegansk
Vegetarisk
Pescetarian
Altetende
Ingredienser
Fullkornsmel
200 g
Mel 0
200 g
Vann
250 ml
Tørket surdeig
30 g
Gurkemeie
1 ss
Rødbeter
1
Avocado
1
Tomater
2
Brønnkarse (eller frisk salat)
30 g
Extra virgin olivenolje
Salt
Pepper
Trinn
1.
Blend rødbeten kort for å få juice. Sil juicen i en bolle
2.
Legg halvparten av melet sammen med bakepulver og salt i en bolle
3.
Tilsett gurkemeie og hell på vannet
1.
2.
3.
4.
Rør godt med en treskje
5.
Tilsett resten av melet, gjær og vann i bollen med rødbetsaft og elt til en jevn deig
6.
Dekk til med plastfolie og la heve i ovnen på Hevefunksjonen
4.
5.
6.
7.
Etter heving legger du deigen over i 2 brødformer
8.
Still inn ovnen på varmluft med damp og temperaturen på 190 °C
9.
Stek brødene i formene
7.
8.
9.
10.
I mellomtiden skjærer du tomater og avokado i skiver, smaker til med olje, salt og pepper og legger til side
11.
Når brødene er ferdige, tar du dem ut av ovnen og lar dem avkjøles
12.
Skjær brødene i fingertykke skiver
10.
11.
12.
13.
Fyll med avokado, tomat og salat, veksle mellom de ulike fargene og brød
14.
Skjær i trekanter. Kan serveres med most avokado