Elting er en skikkelig stressdemper, det får oss til å slappe av og bringer oss tilbake til en friskhet som er bra for vår velvære... og garanterer utmerkede resultater på kjøkkenet.
Ingredienser
- Fullkornsmel 200 g
- Mel 0 200 g
- Vann 250 ml
- Tørket surdeig 30 g
- Gurkemeie 1 ss
- Rødbeter 1
- Avocado 1
- Tomater 2
- Brønnkarse (eller frisk salat) 30 g
- Extra virgin olivenolje
- Salt
- Pepper
Trinn
1. Blend rødbeten kort for å få juice. Sil juicen i en bolle
2. Legg halvparten av melet sammen med bakepulver og salt i en bolle
3. Tilsett gurkemeie og hell på vannet
1.
2.
3.
4. Rør godt med en treskje
5. Tilsett resten av melet, gjær og vann i bollen med rødbetsaft og elt til en jevn deig
6. Dekk til med plastfolie og la heve i ovnen på Hevefunksjonen
4.
5.
6.
7. Etter heving legger du deigen over i 2 brødformer
8. Still inn ovnen på varmluft med damp og temperaturen på 190 °C
9. Stek brødene i formene
7.
8.
9.
10. I mellomtiden skjærer du tomater og avokado i skiver, smaker til med olje, salt og pepper og legger til side
11. Når brødene er ferdige, tar du dem ut av ovnen og lar dem avkjøles
12. Skjær brødene i fingertykke skiver
10.
11.
12.
13. Fyll med avokado, tomat og salat, veksle mellom de ulike fargene og brød
14. Skjær i trekanter. Kan serveres med most avokado
13.
14.